TRUFFELS ZOEKEN IN UMBRIË

Drie dagen lang nemen we je mee in de wereld van truffeljagers, wijn- en olijfolieboeren. Ze vertrouwen ons hun eigenzinnige verhalen toe, we eten, drinken en koken met hen op bijzondere, onontdekte plekken. Een weekend vol verhalen, smaken en locaties die inspireren. Om nooit meer te vergeten.

Bij de truffelreis is inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam-Pisa of Rome-Amsterdam.

  • 2 nachten in een mooi agriturismo in Spello (op basis van 2-pers.kamers). 1-pers.kamers zijn op aanvraag beschikbaar.

  •  3 dagen comfortabel vervoer tijdens het hele programma.

  • Ontbijt, lunch en diner op bijzondere plekken (zaterdagavond Italiaanse kookworkshop met truffels).

  • Inclusief olijfolieproeverij en uitgebreide wijnproeverij.

    Kosten: € 895,- per persoon. 

truffels zoeken in Umbrie

Programma: Truffelweekend Umbrië

VRIJDAG 

We vliegen in de ochtend naar Toscane (Pisa), en reizen vervolgens door naar het hart van Umbrië, waar we 2 nachten in een fraai gelegen agriturismo iets buiten Spello, zullen verblijven. ’s Middags bezoeken we een lokaal truffelbedrijf en gaan mee met de truffeljagers, op zoek naar het zwarte goud. Die avond eten we in een karakteristieke plaatselijke trattoria in het centrum van het bergdorpje Spello.

ZATERDAG 

Zaterdagmorgen vertrekken we na het ontbijt richting de kust (Le Marche) waar we een zeer bevlogen biologische olijfolieproducent bezoeken voor een olijfolietasting. Aansluitend sluiten we aan voor een truffellunch met uitzicht op de idyllische heuvels van Le Marche. Einde middag rijden we terug naar Spello voor het avondprogramma: een Italiaanse kookworkshop met truffels en lokale producten in teams, beoordeeld door een enthousiaste plaatselijke vakjury.

ZONDAG 

In de ochtend ontbijten we in het centrum van Spello, om vervolgens een bezoek te brengen aan Arnaldo Caprai, in de buurt van Assisi, beroemd om de Sagrantinowijnen. We genieten van een uitgebreide tour en proeverij met lokale ‘salumi’ en ‘formaggi’. Einde van de middag rijden we naar Rome voor de avondvlucht, terug naar Amsterdam.

Geef je hieronder op voor de Truffelreis of stel je vraag: